Bart Michiels

Bart Michiels

Natuur- en landschapsfotograaf

Bart Michiels is een gepassioneerd natuurfotograaf met als uitvalsbasis de zuiderkempen: een prachtig gebied waar Demer en Nete mekaar omarmen en waar abdijen en kastelen het landschap kleuren.

De fotografische interesses van Bart zijn ruim waaronder natuurfotografie in de brede zin (landschap, macro, fauna, flora,... ) en vrij recent ook architectuur.

Opleiding

Bart heeft in januari 2018, de meerjaarse opleiding 'fotograaf' succesvol doorlopen, gaande van de basismodules tot de gevorderde thematische modules (ruimte, materie,... ) en de diverse masterclasses (flitsfotografie,...).

Naast de klassieke fotografie opleiding heeft hij ook diverse 'hands-on' trainingen in het veld genoten van een aantal gerenommeerde fotografen (waaronder Bart Heirweg, Jeffrey Van Daele, Jeroen Stel, Ingrid Vekemans, Steve De Waele,... ).

Lidmaatschappen

Bart is lid van het Centrum voor Beeldexpressie : het steunpunt voor niet-professionele Vlaamse cineasten en fotografen en van de vereniging voor fotografie Arteloo : een collectief van vrijetijdsfotografen die samenkomen om mekaars afgedrukte foto's te bekijken en er met een kritische blik commentaar op te geven in een open en aanmoedigende sfeer.